Dokter Mantingh voert sinds een aantal jaren ooglidcorrecties uit. Heeft u vaak last van hoofdpijn en/of vermoeide ogen? Heeft u het gevoel dat u de ogen ’s avonds met moeite open kunt houden en voelen ze zwaar? Dan zou een ooglidcorrectie een mogelijke oplossing kunnen zijn. U kunt hiervoor een afspraak maken via de assistente op het spreekuur van dokter Mantingh. Samen met u gaat hij dan de mogelijkheid bekijken voor een ooglidcorrectie. Vervolgens wordt de afspraak voor de ingreep ingepland. Deze ingreep duurt ongeveer 1 uur. De dagen na de ingreep kunt u alles gewoon doen, u moet alleen oppassen met bukken en het tillen van zware dingen. Na 7 dagen zullen de hechtingen verwijderd worden door dokter Mantingh.

Ooglidcorrecties vallen niet onder het NPA keurmerk en ze vallen niet onder de NHG-gestandaardiseerde zorg en ook niet onder de basis verzekerde zorg. Deze ingreep moet dus zelf betaald worden en kan niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

Een ooglidcorrectie voor beide oogleden kost bij ons in de praktijk €400 . Dit dient contant te worden afgerekend na het verwijderen van de hechtingen.